Hästar

Chicks

Star

Nicki

Ronja

Maia

Maia är en Haflinger, en mycket vacker häst som rids mycket. Hon är glad och lite busig. Henne kan man rida på våra läger eller ridturer här. Maia är också väldigt förtjust i vår åsna Doris. De beter sig ungefär som sto och föl faktiskt, eller som systrar. Maia är annars väldigt trevlig men kan ha lite svårt att stå still.

DSC00009

Mollie

Hon är en liten svart b-ponnykorsning. Hon är nog en av de hästar vi har som har mest tålamod. Hon används till både ridning och körning. Ibland på vintrarna tolkar vi med henne så att snön yr. Hon är pigg, snäll och älskar roliga ridturer. Hon är också en av de hästar som används för att lära barn att rida.

064_5293a46788e59d9541893d1e

Drabant

Drabant är en ardenner. Honom kan man både rida och köra med. Han har dragit både släde och vagn här. Till sommaren är tänkt att han ska hjälpa till i jordbruket med att slå gräs mm. Drabant är snäll, lycklig och en mycket trogen arbetsmyra som gör vad man ber honom om. Han är Dynamits halvbror och de har kamperat ihop större delen av deras liv.

DSC04209

Dynamit

Är också en ardenner. Man kan både rida och köra lite grann på honom. Han är inte lika stabil som Drabant men tanken är att vi ska kunna köra dem i par så det blir nog bra. I ridningen fungerar han toppen men han är ganska pigg för att vara en ardenner men också väldigt stor. Drabant är hans stora stöttepelare i livet.

DSC00146

Cheyenne

Är Dinas dotter och är en renrasig shettis. Hon används ibland på rykttävlingar och till ponnyridning men hon har lite kvar att lära. Lika snäll som sin mor och en jättetrevlig ponny.

wpid-DSC_1914

Cola

Cola är en renrasig shettis. Idag inte inriden men vi ska satsa op hennes utbilning i sommar. En trevlig ponny som kommer blir en bra ponny i framtiden. Hon blir skimmel.

 

Fenja

Är också en liten shettis. Hon används till rykttävlingar och ponnyridning. En pigg, glad och busig ponny som har fått smeknamnet “cirkushästen”. Hon gillar att bada, gå på flytbryggor och gå in i vårt hus om hon kan. Så mycket lek och bus med henne.

34765_106811372703680_1879185_n

Dizzy

Är en liten prickig häst, pippihäst brukar barnen säga. Hennes arbete är att lära riktigt små barn att rida och umgås med hästar. Hon följer också gärna med på en promenad på vandringsleden. Dizzy är snäll och har också varit här i många år. Dizzy är en amerikansk miniatyr.

DSC01655

Nancy

Nancy är en falabellakorsning. En liten go och tillgiven ponny som gärna följer med dig på en tur på vandringsleden. Hon gillar att bli ompysslad i stallet och ibland är hon med då vi har rykttävlingar här.

wpid-dsc_0282.jpg

Baltazar

Är våran lilla avelshingst som tror han är en mycket stor häst. En otroligt vacker liten amerikansk miniatyrhäst-hingst. Han är varken körd eller riden. Han gillar att springa ifatt bilar och att hålla koll på sina små ston förstås.

DSC_0776

Freja

Freja är vårt Gotlandsruss. Hon används i dag som lektionshäst till våra minsta rid elever. En fantastiskt snäll och trevlig häst trots sin unga ålder.

Bessa

Så finns ju Karins häst Bessa. Hon är en Islandshäst. Inte heller hon är utbildad ännu men hon är en helt fantastisk unghäst. Hon är lugn och följsam och vi jobbar mycket med henne för att hon ska bli en bra kör och ridhäst. Hon älskar att bada och simma och det brukar hon visa på våra läger.

14897_320403874790052_4256941683014485687_n

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *