Om oss

Vår gård Bärbäck skattegård 1 ligger ca: en mil ifrån E4:an vid Mjölby, i det fina östgötska landskapet.

Vi är en familj som vill dela med oss av det fina liv som vi lever med djur, skog och mark. I vår familj har vi alltid varit intresserade av lantlivet och djuren.

Det var därför vi startade vår Lillgård. Vi gjorde det för att kunna lära er om våra gamla och nya lantbruksdjur och ge er en relation till djuren och landet. Men också för att kunna visa hur lantbruk och djurskötsel fungerar i liten skala. Vi har en genbank med roslagsfår, gotlandsruss och kommer säkert skaffa fler av våra gamla lantbruksdjur som ska bevaras framöver. Men här finns också dvärg getter, mini grisar, massor av andra hästar, åsnor, höns, duvor, ankor, kaniner och vår lama Zita förstås.

Familjen består av Anna, Anders och våra barn Karin, Axel och Oscar. Så finns det två vuxna barn också som sällan är hemma, Christoffer och Tobias. Så dem kommer ni nog inte träffa här.

Så kom till oss och låt oss fördjupa dina kunskaper om lantbruksdjur och jordbruk genom att tex delta i fårklippning, betessläpp och höskörd eller lär dig om vår underbara Svenska natur genom att gå med på vår viltsafari med kamera eller kikare. Upplev hur man gjorde en hässja förr eller hur det moderna jordbruket möter det gamla.

Vi har små tama miniatyrdjur för att man på ett tryggt sätt ska kunna skaffa en relation till djuren. Det är viktigt för vår egen hälsa och vårt välbefinnande. Vi önskar verkligen alla våra kunder att få känna av den kärlek som finns kring bondelivet och önskar få träffa många av er det kommande året.