Lantgårdsläger/djurläger och hästläger

Vi erbjuder några olika varianter på läger mer olika längd. Nedan kan du läsa mer om de olika alternativen. Har du andra frågor, tryck på knappen så kommer du till ett kontaktformulär. 

På helger och lov kan vi erbjuda djurläger där det ingår både ridning och hantering och lärande om både hästar och andra djur. Självklart så har vi även andra roliga aktiviteter som t.ex. grilla, bada, plocka svamp, fiska kräftor, träffa nya vänner, gå ut och gå med en get och mycket annat. Naturligtvis styrs aktiviteterna av årstiden.  Lägren håller på mellan 9.00-15.00.

Vad vi gör på ett ridläger

Vi rider, sköter om och lär oss om hästarna och de andra djuren på gården. Vi lär oss både mycket praktiskt och teoretiskt om häst – djur och stallvård. Vi leker, spelar ex. volleyboll, fiskar kräftor, badar i vår egen varma go’a damm med och utan hästar, mys & bus kvällar och lägerbål. Är som ett ridläger fast mycket, mycket mer! Så pröva hur det är att bo på Bärbäcks Lillgård i några dagar och upplev lantlivet!

Hur vi bor

Vi bor på gården. Stall, betesmark och skogsmark med fina ridvägar ligger på gården

 

Hur vi äter

Under ett ridläger äter och fikar vi mycket. Vi äter frukost, lunch, mellanmål och kvällsmat. Det finns fri tillgång på frukt och grönt i stugan. Är man allergiker, vegetarian eller diabetiker mm. så ordnar vi lämpliga alternativ mot självkostnad. Skriv dina önskemål när du anmäler dig.

 

Vad behöver du ta med dig på ett läger

Om du har – ta med dig en godkänd hjälm och väst, om inte får man låna av oss, säg gärna till innan om man behöver låna så vi får tid att fixa. Ta med oömma kläder, ridbyxor eller ev. mjukisbyxor, stövlar med klack, ridhandskar (om man vill/behöver det), regnkläder, grova skor, vanliga skor som man kan leka i, badkläder. Ta med dig lakan, alternativt sovsäck, (kudde och täcke finns), handduk och toalettartiklar.

 

Vad ingår i lägeravgiften?

I lägeravgiften ingår mat, boende, ledare, administration och förstås all ridning, olycksfallsförsäkring. Resor till och från lägret ingår inte. Men vi hämtar gärna upp från buss, tåg och flyg mot självkostnad (vi vill ha information om det vid anmälning) Avgiften till Bärbäcks Lillgård ska betalas senast 4 veckor innan lägret (minus anmälningsavgiften).

Kontakta oss om man vill ha en anmälningsblankett hemskickad.

 

Skriv ut PDF med information:

BÄRBÄCK SOMMARLÄGER

Anmälningsblankett till läger:

ANMÄLNINGS BLANKETT TILL LÄGER

2-dagars läger

Kostnad med mat och logi: 3000 kr 

Dagläger

Kostnad med mat: 1000 kr

Aktuella läger