Ridning

Vi på Bärbäcks Lillgård erbjuder ett antal olika typer av ridturer beroende på vad du har för ridvana och önskemål. Våra hästar är snälla och vana vid att bli ridna av olika ryttare. De är i olika storlekar för att vi ska kunna anpassa häst efter ryttare. 

Här nedanför kan du läsa mer om våra olika ridturer. Vid frågor eller särskilda behov eller önskemål, kontakta oss så hjälper vi dig!

OBS! All ridning sker på egen risk.

En kortare ponnyridningstur med ledare. Går att anpassa både för barn och vuxna. Både häst och åsna kan användas. Om man har särskilda behov eller önskningar kan man säga detta vid bokning. En perfekt kombination med ett Lillgårdsbesök.

80 kr/person

För den som vill uppleva tjusningen av att rida i skogen även om man inte själv kan rida. En fantastisk upplevelse att sitta på hästryggen och bli ett med naturen, höra fåglar kvittra och känna doften av skog. Passa både barn och vuxna. Både häst och åsna kan användas. Har man särskilda behov eller önskemål kan man säga detta vid bokning.

380 kr/person

Ca 1,5 h aktivitet inkl. inordningsställande av häst.

En längre sväng då man rider självständigt i grupp. Vi rider en sväng i skogen, en mysig väg med varierande terräng. Möjligheten att prova på alla hästens gångarter (skritt, trav och galopp) finns. Tidigare ridkunskaper krävs, annars finns vårt andra alternativ rid med oss

590 :-/person (max 4 personer)

Ca 1,5 h aktivitet inkl. inordningsställande av häst.

En längre sväng då man rider självständigt i en liten grupp (1-2 personer). Vi rider en sväng i skogen, en mysig väg med varierande terräng. Möjligheten att prova på alla hästens gångarter (skritt, trav och galopp) finns. Tidigare ridkunskaper krävs, annars finns vårt andra alternativ rid med oss

690 :-/person (max 2 personer)

Ca 1,5 h aktivitet inkl. inordningsställande av häst.

Nästan lika dan som en vanlig turridning fast den är mer personlig. Aktiviteten är anpassad för nybörjare och ovana ryttare. Ett perfekt alternativ om du vill rida en lång turridning men behöver extra stöd.

760 :-/person (Priset gäller för personer som behöver en ledare från marken)

Vi har möjlighet att ta emot elever för privatlektion. Då får du rida en lektion på 1 h på någon av våra hästar där vi kan utveckla ridförmåga. 

700 :-/lektion