God Jul!

Vi och alla djuren önskar alla en riktigt god jul!

dsc02418 dsc02431 dsc02432

Missa inte vad som händer här

Den 22/5 kommer det vara biodlingskurs här. Det r Patrick Sellman som ska hålla kurs i Biodling med topplistkupor.Finns länk på vår Facebook sida om du vill läsa mera. En möjlighet för dig som vill ha bin på ett enklare och naturligare vis.

Så finns det möjlighet att boka vår stuga och göra Lillgårdsäventyr eller kanske ett familjeridläger. Även där finns mer info på hemsidan eller så hör ni av er så berättar vi mera.

Det finns också några platser kvar på våra omtyckta sommarläger för barn. Så skynda er att boka.

 

 

Tillökning på gården

Nu när våren satt igång på riktigt börjar även djurbebisarna att födas. Vi har hittills fått 3 killingar och 1 lammunge. Geten Ester fick tvillingkillingar, en bock och en get. Geten Märta fick en alldeles förtjusande fin liten bockkilling. Lammet som föddes blev en liten bagge, son till vår tacka Ottilia. Det lilla bagglammet är till salu!

De är bedårande söta!

DSC09149 DSC09159 DSC09162 DSC09168 DSC09171 DSC09145

Nya medarbetare

I fredags kom det hem en liten ny medarbetare hit. En liten ponny vid namn Lollan. Vi hoppas att hon kommer trivas i vår verksamhet, med kompisar och med barn här på Lillgården.

Vi har också glömt att berätta att vi har två små Linderödsgrisar här. De är också ganska nya på vår gård. En av dem heter Rut och Den andra Klara. Så småningom ska de få flytta ut tillsammans med vår gris Stina och bli utegrisar och bli glada små grisar som får böka i marken och njuta av livet.

Och så är det snart dags för påsklov!!
Söndagen den 12 april så har vi ett nytt dagläger. 9-15
Vi ska naturligtvis rida men också göra en massa annat kul. Låter det roligt?
Hör av er för mera information.

5 april mellan 14-15 har vi ponnyridning utan förbokning. Bara att komma hit under den tiden om barnen är rid sugna. Vi har snälla och trevliga ponnyer.

Naturligtvis går det jättebra att boka olika ridturer hela veckan.
Läs mer på vår hemsida!

DSC08893 DSC08895 DSC08900 DSC08907 DSC08917

Små busar

Killingar klättrar på allt, även mamma. De leker och skuttar.

image

Handgjorda blockljus

Nu kan ni även köpa gårdens handgjorda blockljus. De finns i olika färger, former och storlekar. Vi säljer både till dig som privatkund och som grossister om man vill sälja våra ljus i butik eller liknande.

Hör av er för beställning och prisuppgifter.

DSC08337 DSC08339 DSC08343 DSC08347

Besök för välmånde

Tänkte bara berätta lite om vad vi håller på med. Just nu så jobbar jag mycket med att göra aktivitetsdagar för pensionärer. Vi vill gärna ta emot besök av de äldre här på gården. Vi har därför under fliken Grön Arena och Lillgårdsbesök lagt till flikar som berättar om det. Så jobbar du med äldre så finns lite information där. Det är vetenskapligt belagt att det är bra för att skjut upp demens att besöka de här typen av miljöer. Djur, natur och friskluft sätter fart på oss människor och vem vill inte sitta i en trädgård och dricka kokkaffe medan fåglarna kvittrar, för att lite senare kunna få åka en tur med vår trogna ardenner? Kanske kan vi även ordna så att man kan få se höet skördas med våra pållar.  För att vi hoppas att vi ska kunna parköra Dynamit och Drabant till sommaren.

Vi fortsätter även i år med våra skolbesök. De har också fått en egen flik på hemsidan. Vår förhoppning är att många skolbarn ska få chansen att uppleva vår lantgårdsmiljö. Det är nyttigt och bra för dem. Så jobbar du med barn så finns de flikarna och så vi förstås, om du vill veta mer.

Så vi jobbar vidare med våra Grön Arena projekt.

 

Nyfödda

När vi kom ut till stallet möttes vi av tre nyfödda getkillingar. Mamma Linnéa var så mån om dem.

DSC07631 DSC07634 DSC07649 DSC07660 DSC07663 DSC07673 DSC07695

Lite nyheter för 2015

Djurskolan börjar 12 januari så vill man vara med så är det dags att anmäla sig. Ridskolan kommer igång lite senare.

Vi kommer ha dagläger på sportlovet v 8 mer information om det finns på fliken om läger på hemsida. Vill man vara med på det eller kanske på våra trevliga sommarläger är det dags att anmäla sig.

På sportlovet kommer vi också ha en aktivitetsdag liknande den vi hade  27 december. Exakt hur den ser ut är inte klart ännu men håll koll om ni är intresserade det kommer info om det på hemsidan och Facebook sidan ganska snart.

Så kan man ha ett fadderdjur här. Man får då delta i det enskilda djurets händelser. Man kan vara fadder till får, getter, grisar och kaniner. Vad det kostar beror på djurslag. Men har men tex ett får så följer man fårets år. Med klippning, lamning och betessläpp. Man får information om vad som händer och möjlighet att delta mm.

Med denna information vill vi önska en god Fortsättning på det nya året!

Hoppas vi ses under 2015 och att ni via oss får många trevliga upplevelser.

 

 

 

 

Vi söker

Vi letar sponsorer och söker samarbete med andra företag. Så hör av dig om du vill sponsra vår verksamhet på något vis. Samarbete av olika slag är också intressant. Vi kan erbjuda reklamplats på gården och hemsidan.

av 20 december, 2014.  Inga kommentarer till Vi söker  Uncategorized   

Bästa vänner!

Visst är det fantastiskt att en kanin och ett lamm kan bli såna kompisar.  Dessa två fann varandra direkt. Om ni undrar varför lammet har så lite päls så beror det på att det är nyklippt. Det är också litet för att det växt lite dåligt men också för att det är ett roslagsfår.

image

Vi människor har nog en del att lära från djuren. Man kan vara vänner även om man är lite olika.

Info om julfesten

Klicka på länken nedan:

Julfest

Julen närmar sig

Ja nu är det snart jul och dags att köpa julklappar så jag tänkte passa på att tipsa om att man kan köpa presentkort på våra aktiviteter. Så varför inte ge bort ett dagläger på sportlovet eller ett Lillgårdsbesök. Så finns det slädturer och vagnsturer också! Läs mer på hemsidan kanske ni får någon kul  ide!

Vi har också bestämt vilka veckor vi ska ha våra omtyckta sommarläger. Så vill ni komma på läger går det att boka det till sommaren.

 

Den 27 december kl 11-14 tänkte vi fira jul med er!

Då kommer det finnas möjligheter att åka släde med tomten, grilla korv, fiskdamm och sist men inte minst ponnyridning.  Naturligtvis kan det bli vagnstur om vi inte har någon snö. Man kan inte titta på några andra djur denna dag det är en ren häst aktivitet. Därför är det inget inträde utan man betalar för det man vill göra.

Välkomna!

 

Små lamm

Nu är det några små lamm och killingar i stallet. De ligger och myser i ren halm i sin box.

image