Kontakta oss

Hästar

[huge_it_slider id=”2″]

Maia

Maia är en Haflinger, en mycket vacker häst som rids mycket. Hon är glad och lite busig. Henne kan man rida på våra läger eller ridturer här. Maia är också väldigt förtjust i vår åsna Doris. De beter sig ungefär som sto och föl faktiskt, eller som systrar. Maia är annars väldigt trevlig men kan ha lite svårt att stå still.

DSC00009

Juna

Är en fjording. Hon är en av våra äldsta hästar här på gården och vi har haft henne länge. Hon används som både rid och körhäst här hos oss. Hon har dragit folk i både släde och vagn, hon har också dragit hästräffsan på åkern. Hon jobbar mycket här vid våra lektioner, körturer och ridturer.

DSC01688

Pepsi

Pepsi är en prickig korsnings(b-)ponny Hon är en välutbildad ridponny som är pigg snäll och mycket följsam. Hon är hos oss en mycket omtyckt verksamhetshäst som charmar alla med sin härliga personlighet och hennes unika prickar.

pepsi3

Mollie

Hon är en liten svart b-ponnykorsning. Hon är nog en av de hästar vi har som har mest tålamod. Hon används till både ridning och körning. Ibland på vintrarna tolkar vi med henne så att snön yr. Hon är pigg, snäll och älskar roliga ridturer. Hon är också en av de hästar som används för att lära barn att rida.

064_5293a46788e59d9541893d1e

Drabant

Drabant är en ardenner. Honom kan man både rida och köra med. Han har dragit både släde och vagn här. Till sommaren är tänkt att han ska hjälpa till i jordbruket med att slå gräs mm. Drabant är snäll, lycklig och en mycket trogen arbetsmyra som gör vad man ber honom om. Han är Dynamits halvbror och de har kamperat ihop större delen av deras liv.

DSC04209

Dynamit

Är också en ardenner. Man kan både rida och köra lite grann på honom. Han är inte lika stabil som Drabant men tanken är att vi ska kunna köra dem i par så det blir nog bra. I ridningen fungerar han toppen men han är ganska pigg för att vara en ardenner men också väldigt stor. Drabant är hans stora stöttepelare i livet.

DSC00146

Dina

Hon är vår allra äldsta häst, en renrasig shettis. Dina har lärt våra barn att rida och i vår verksamhet jobbar hon med att lära andras barn att rida. Hon är mycket snäll och älskar att bli borstad av barn. Hon jobbar främst på djurskolan och med ponnyridning.

DSC01651

Cheyenne

Är Dinas dotter och är en renrasig shettis. Hon används ibland på rykttävlingar och till ponnyridning men hon har lite kvar att lära. Lika snäll som sin mor och en jättetrevlig ponny.

wpid-DSC_1914

Cola

Cola är en renrasig shettis. Idag inte inriden men vi ska satsa op hennes utbilning i sommar. En trevlig ponny som kommer blir en bra ponny i framtiden. Hon blir skimmel.

 

Fenja

Är också en liten shettis. Hon används till rykttävlingar och ponnyridning. En pigg, glad och busig ponny som har fått smeknamnet “cirkushästen”. Hon gillar att bada, gå på flytbryggor och gå in i vårt hus om hon kan. Så mycket lek och bus med henne.

34765_106811372703680_1879185_n

Dizzy

Är en liten prickig häst, pippihäst brukar barnen säga. Hennes arbete är att lära riktigt små barn att rida och umgås med hästar. Hon följer också gärna med på en promenad på vandringsleden. Dizzy är snäll och har också varit här i många år. Dizzy är en amerikansk miniatyr.

DSC01655

Kiara

Hon är en otroligt vacker Dartmoorponny. Används idag mest av familjen för att hon ibland är lite speciell. Men vi tror att hon med tiden och mera utbildning kommer mogna och bli en kanonponny. Så vi kommer satsa på hennes utbildning i vår för det tycker vi att hon är värd.

wpid-DSC_0958.jpg

Nancy

Nancy är en falabellakorsning. En liten go och tillgiven ponny som gärna följer med dig på en tur på vandringsleden. Hon gillar att bli ompysslad i stallet och ibland är hon med då vi har rykttävlingar här.

wpid-dsc_0282.jpg

Trixie

Är en liten amerikansk miniatyr. Hon är en stor häst i pytteformat. Vi hoppas att Trixie ska hitta ett nytt bra hem där hon kan leva ett gott hästliv.

DSC05735

Tindra

Tindra är Dizzys dotter. Hon är en liten och snäll ponny som gärna följer med ut på en promenad på vandringsleden. Hon används också i rykttävlingar på barnkalasen.

Baltazar

Är våran lilla avelshingst som tror han är en mycket stor häst. En otroligt vacker liten amerikansk miniatyrhäst-hingst. Han är varken körd eller riden. Han gillar att springa ifatt bilar och att hålla koll på sina små ston förstås.

DSC_0776

Freja

Freja är vårt Gotlandsruss. Hon används i dag som lektionshäst till våra minsta rid elever. En fantastiskt snäll och trevlig häst trots sin unga ålder.

 

Lollan

Bessa

Så finns ju Karins häst Bessa. Hon är en Islandshäst. Inte heller hon är utbildad ännu men hon är en helt fantastisk unghäst. Hon är lugn och följsam och vi jobbar mycket med henne för att hon ska bli en bra kör och ridhäst. Hon älskar att bada och simma och det brukar hon visa på våra läger.

14897_320403874790052_4256941683014485687_n

2 kommentarer

 1. Hej!
  Vi har sedan 4 år tillbaka en shettis vid namn Alf som du har fött upp, han är född 2007. Vi fick honom av kvinnan som köpte honom av dig (min systers svägerska). Alf blev inkörd 2015 och är en otroligt fin körponny. Nu är barnen för stora för att rida honom men när dottern red honom tidigare så var han riktigt rolig, alltid pigg och glad med mycket motor och han älskade att hoppa! Alf är hela familjens ögonsten ?.

  1. Hej!
   Så roligt jag har funderat på hur det var med honom. Hans mamma hade också mycket motor.
   Hos oss finns hans systrar Kola och Fenja. De finns att se här på hemsidan om du vill. Du får gärna skicka någon bild på honom så vi får se hur han ser ut.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *