Grön Arena

Vi är en av de gårdar som i Östergötland ingår i ett nationellt koncept inom Hushållningssällskapet som heter Grön Arena. Där erbjuder vi tjänster inom hälsoområdet och skolan.

Man använder gårdens djur, trädgård och omgivande natur för att förbättra livskvalité och nå personlig utveckling. Det kan vara daglig verksamhet, skol- och fritidsverksamhet, arbetsträning och rekreation i form av besök eller läger m.m.

Grön Arena (Grön Omsorg) är en stor del av vår verksamhet där vi idag har kontinuerliga besök från LSS-boenden, SiS och äldreboenden.

 

Begär in offert och se vad vi kan erbjuda just dig. 

 

Vi på Bärbäcks Lillgård kan erbjuda en minnesvärd dag för de gamla. En dag i minnenas tecken, med häst-skjuts och höns på lagårdsplanen precis som förr i tiden. Det finns många djur att träffa och se. Många att prata med om sina minnen.

Det är också vetenskapligt bevisat att det genom de miljöer och djurkontakter vi kan erbjuda kan skjuta upp demens med flera år. Då behövs kontinuerliga besök men man kan börja med ett besök för att upptäcka fördelarna.

Därför vill vi nu under våren erbjuda er möjligheten att boka ett lantgårdsäventyr hos oss.

Rullator är inget problem. Är det inte för många med rullstol går det också att lösa.

Vi tar även emot besök ifrån andra typer av boenden och instanser. Dessa besök kan involvera flera personer eller bara några få. Det viktiga är att besöket är inom ramarna för Grön Arena. 

Besöken kan innebära olika inriktning, vissa kanske vill rida och andra vill träffa gårdens andra djur.